Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Aug 28, 2019

Universeum varje dag i veckan

Mångårigt samarbete mellan APS och Universeum utökas till helhetsuppdrag med bemanning på plats veckans alla dagar och beredskap 24seven.

Foto: Universeum

Universum är Nordens mest besökta vetenskapscenter med över en halv miljon besökare årligen. För verksamheten som har öppet årets alla dagar är det viktigt med en samarbetspartner som har samma förmåga och vilja att möta behovet av service året om.

APS uppdrag för Universeum inleddes 2013 och har utvecklats under åren. Nu fördjupas det ytterligare till att inkludera fastighetsförvaltning, underhåll och att säkerställa driften av tekniska utställningar sju dagar i veckan.

– Efter flera års samarbete har vi valt att förnya avtalet med APS ytterligare. Vi värdesätter den erfarenhet APS har byggt upp under dessa år. Det handlar både om vårt fastighetsunderhåll och våra utställningsmiljöer där vi uppskattar att den part vi arbetar med har samma fokus på kundnytta som vi själva, säger Carina Halvord, vd på Universeum.

Från och med halvårsskiftet är två medarbetare från APS på plats alla vardagar och bistår vetenskapscentret med tillsyn och skötsel. Uppdraget innebär också insatser under helger. Dessutom står ett beredskapsteam alltid redo att rycka ut om behov uppstår.

– Universeum är en spännande verksamhet som låter besökarna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Hållbarhet är viktigt för dem och liksom APS strävar de alltid efter miljöanpassad förvaltning och fastighetsdrift , säger Clas Stenström, kundansvarig för Universeum på APS.