Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift

LIA / Praktik

APS är ett värderingsdrivet företag som arbetar utifrån kärnvärden som engagemang, professionalitet och respekt. Vi samarbetar idag med tre yrkeshögskolor i Göteborg och har förmånen att ofta få välkomna studenter från dessa skolor när det är dags för LIA.

Lärande i Arbete (LIA) är en viktig del i utbildningen och vi vill såklart att tiden hos oss ska vara givande för dig som praktiserar. Genom LIA får studerande ta del av arbetslivet och på riktigt uppleva hur det är att jobba i branschen och på APS. Samtidigt få vi möjlighet att lära känna framtidens kompetens och talanger.

Under LIA-perioden får du som student nära insyn i vår dagliga verksamhet och aktivt arbeta med det du utbildar dig till. Känner båda parter att samarbetet fungerar och att vi är en bra matchning kan det mycket väl leda till en anställning hos oss på APS.

För att trivas hos oss tror vi att du som person är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad. Vi söker dig som vill vara med och forma morgondagens miljö- och energieffektiva lösningar och som inte räds för att direkt få ta del i projekt som gör skillnad.

Vi har avtal med:

Fastighetsakademin
Hermods
Lindholmens tekniska gymnasium

Vad vi erbjuder:

APS erbjuder helhetslösningar för fastighetsdrift och har alla kompetenser under ett och samma tak. Bland oss finns omkring 80 kvinnor och män som är specialister inom allt från energi, ventilation och automation till el, värme & sanitet. Vi utför konsultation, installation och service på tekniska system i fastigheter.

Fastighetsdrift- och underhåll är en framtidsbransch med fokus på energi och miljö. Det vi gör påverkar folks hälsa och allt fler inser vikten av hälsosamma och energieffektiva inomhusmiljöer. Förutom att förbättra våra kunders fastigheter vill vi bidra till en hållbar framtid och jobbar med hållbarhetsfrågan ur ett såväl miljömässigt som ekonomiskt och socialt perspektiv.

Att vara en bra arbetsgivare och ha en god företagskultur är viktigt för oss och vi är stolta över att vara R-licensierade – en märkning som identifierar företag med ett etiskt förhållningssätt.

På APS är alla medansvariga att se kundernas behov och lösa deras problem. Vi är engagerade, tillgängliga och proaktiva för att kunna hjälpa kunderna till bättre beslut. På APS utför vi arbetsuppgifterna korrekt och utan genvägar. Vi står för det som levereras och att det fungerar i praktiken.

Våra lokaler ligger på Ringön i Göteborg och kunderna finns över hela västra och södra Sverige.

Kontakt
För mer information, kontakta vår personalkoordinator Linda.

Linda Friberg

Personalkoordinator
031 761 00 30

Sagt av tidigare LIA-praktikanter:

Hej Nina! Berätta om din praktikperiod hos oss

Redan nu har jag fått komma ut till kunder, jobbar praktiskt och får ta del av APS expertis. Jag är själv extra intresserad av ventilation och OVK men har inte så mycket praktisk erfarenhet av det. APS ser till att jag bland annat får följa med ut på uppdrag av den typen, vilket känns väldigt roligt!

Varför sökte du dig till APS?

Jag har hört väldigt gott om APS från tidigare elever som haft sin LIA hos APS. Jag har haft lite koll på olika företag men när jag fick chansen hos APS blev jag supertaggad. Deras hemsida och kommunikation såg också väldigt professionell ut, vilket jag fastnade för.

Vad är det som lockar med branschen?

Att det är ett så brett arbetsområde med varierande arbetsuppgifter. Det finns massa olika områden att utforska och vägar att gå. Branschen är dessutom en eftertraktad marknad så framtiden känns väldigt spännande!

Magnus, LIA 2023

Åtta veckor av LIA har nu hastigt passerat snabbare än väntat. Med fokus på fastighetsautomation har jag fått se samt platsbygga flera ventilationssystem samt tillhörande teknik och styrning. Även ventilationskanaler, VA, OVK, och injustering av flöden, med mera.

Det som utmärkt denna tid är företagets härliga individer. Här är det högt i tak (på riktigt) och samarbetet flödar genom alla avdelningar. Det finns alltid någon att prata med. Man har roligt tillsammans och alla hjälps åt att lyckas med sina mål och uppgifter. En unik företagskultur som startar i företagets grundare och ledningsgrupp vidare till chefer och medarbetare. Ett särskilt tack till min samordnande handledare Ida Karlsson samt alla handledare i respektive avdelning. Detta har varit en fantastisk tid 🤩


”Redan under praktiken kände jag mig trygg på APS och det känns jättebra att vara anställd här nu. Jag jobbar på OVK- och konsultationsavdelningen så det är mycket fokus på just ventilation. Bland annat utför vi mätningar på fastigheter och injustering av luftflöden”, säger Sofia (LIA hösten 2019, idag anställd på APS).

”Intresset för VVS fick jag via en bekant som pratat om sitt jobb. Det ledde till att jag sökte till VVS-utbildningen och när det var dags för LIA kändes APS som en bra praktikplats”, säger Jimmy (LIA hösten 2020).

”Jag måste säga att det har överträffat mina förväntningar. Jag har fått gå tillsammans med många olika personer med olika spetskompetenser och haft alla möjligheter att lära mig och utvecklas. APS är en väldigt social arbetsplats med många eldsjälar som gärna delar med sig av sin kunskap. Jag har aldrig behövt känna mig dum eller obekväm över frågor jag ställt utan tvärtom ständigt fått uppmuntran”, säger LIA-praktikant, hösten 2020.