Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Jun 24, 2022

Stort förtroende hos Universeum ”Vi fixar allt som inte har med djuren att göra”

2013 började APS att arbeta på uppdrag av Universeum och sedan dess har arbetet utvecklats succesivt. Einar Hallström är APS Servicetekniker som numera är på plats på heltid under Universeums ordinarie öppettider.

Einars dagliga arbete för Universeum inkluderar fastighetsförvaltning, underhåll och att säkerställa driften av tekniska utställningar och evenemang sju dagar i veckan. På nätter och stängda dagar är APS beredskapsteam redo att rycka ut vid behov.

– På plats ser vi till att fastigheten är optimerad, dygnet runt. Det gäller allt från fläktar, pumpar och sprinklers till utställningar, lampor, dörrar, TV-apparater och larm, säger Einar.

 Einar uppskattar variationen och ser uppdraget som att se till att allt rullar och att gästerna får en så bra upplevelse som möjligt.

 – Jag brukar själv förklara vår arbetsinsats med att vi fixar allt som inte har med djuren att göra. Häromdagen inträffade till exempel Rymddagen. Då satte vi upp tre planeter nere i entrén, byggde en scen i hubben och monterade bort en monter som stod i vägen, säger Einar.