2019-06-12

Rätt styrning spar energi och pengar

Med rätt styr- och reglerteknik kan fastighetsägare inte bara anpassa inomhusklimatet efter behov utan också spara energi och pengar samt ha koll fastigheterna på distans.

På APS arbetar fem tekniker inom området automation, eller med styr- och reglersystem som det också kallas. Stefan Åkesson är gruppledare och har arbetat cirka fem år på företaget.

– Vi gör allt från installation till service och akuta åtgärder på styr- och reglerutrustning för ventilation- och värmesystem. Det är inte bara nödvändiga att ha koll på dessa delar för att ha ett bra inomhusklimat. Driftfel, dåligt underhåll och brister i systemen kan dessutom bli kostsamt, sett både i energiförbrukning och pengar, säger Stefan.

Automationsgängets uppdrag varierar och inkluderar allt från injustering av nyinstallerade ventilationsaggregat till hela installationer av styr- och reglersystem. Bland annat har APS ett ventilationsavtal med Lerums kommun och gör allt från stora aggregatbyten till mindre servicejobb i kommunens fastigheter. Nyligen genomfördes exempelvis ett aggregatbyte och ventilationsjobb i en nyrenoverad del av gymnasieskolan där automationsgänget ansvarade för arbetet med styr- och reglerutrustningen.

Ibland samarbetar teamet också med andra styrfirmor och hjälper till i deras installationer, exempelvis kabeldragning, montering och inkoppling av apparater så att de kan koppla upp ventilation och värmesystem till ett överordnat styrsystem som kan skötas på distans.

Det är inte bara stora fastigheter som behöver rätt styrteknik. Även i mindre lokaler är inomhusklimatet viktigt, som exempelvis för nya Frank´s gatukök i Åby där APS nyligen bytte ventilationsaggregat och automationsteamet stod för installation och injustering av styr- och reglersystemet.

Kontakta oss

  APS DRIFT OCH UNDERHÅLL AB

  Lergodsgatan 1
  417 07 Göteborg

  Hitta till oss

  Telefon: 031-761 00 30
  E-post: info@aps.eu

  Serviceanmälan

   Vid akuta ärenden ring

   031-761 00 30

   Kontakta oss med en serviceanmälan om någonting i er fastighet inte fungerar som det ska. Använd formuläret eller ring oss på telefonnumret ovan.

   Vår beredskap gör att vi finns tillgängliga dygnet runt, året runt.