2023-02-22

Nya luftrenare ger stor effekt för DB Schenker

I januari installerade APS, i samarbete med Camfil, åtta nya luftrenare i en 11 000 kvadratmeter stor terminalhall hos DB Schenker Värnamo. Redan efter ett par dagar märkte personalen stor skillnad i sin arbetsmiljö.

I lagerlokaler genereras många föroreningar från verksamheten. Papp- och cellulosadamm från kartonger och lastpallar, avgaser från lastbilar, samt damm som rivs upp av truckar är vanliga källor. Efter problem med befintliga luftrenare fick Camfil, i samarbete med APS, i uppdrag att installera åtta nya luftrenare i DB Schenkers 11 000 kvadratmeter stora terminalhall i Värnamo.

– Maskinerna är utrustade med ett förfilter och även ett HEPA-filter för att fånga upp så mycket partiklar som möjligt, säger Mikael Almgren, kundansvarig, APS.

DB Schenker har länge samarbetat med Camfil och APS. Luftrenarna i Värnamo innebär stor skillnad för personalen i terminalen hos DB Schenker.

– Redan efter tre dagar så märkte personalen stor skillnad i luftkvalitén. När vi tittar på data som vi plockar in från maskinerna så ser det bra ut och blir bara bättre. Än så länge så är vår upplevelse endast positiv, säger Alexander Suck, Miljö- och arbetsmiljösamordnare, DB Schenker.

Kontakta oss

  APS DRIFT OCH UNDERHÅLL AB

  Lergodsgatan 1
  417 07 Göteborg

  Hitta till oss

  Telefon: 031-761 00 30
  E-post: info@aps.eu

  Serviceanmälan

   Vid akuta ärenden ring

   031-761 00 30

   Kontakta oss med en serviceanmälan om någonting i er fastighet inte fungerar som det ska. Använd formuläret eller ring oss på telefonnumret ovan.

   Vår beredskap gör att vi finns tillgängliga dygnet runt, året runt.