Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Jul 8, 2016

Möt de nya teamledarna för VVS och Service

Jonatan Wright och Henrik Geremyr rekryteras för att leda ett team av medarbetare inom sina respektive områden – VVS och Service.

aps_henke_jonathan

Jonathan Wright är en 36 årig Göteborgare som kommer ansvara för medarbetarna på VVS. Med sin bakgrund på egna rörfirman stod han i valet och kvalet när erbjudandet från APS VVS-chef Ulf Nordberg dök upp. 

– Det var snabba ryck när jag fick ett erbjudande. Jag har jobbat med Ulf i ett tidigare projekt och han visste att jag antingen ville fortsätta köra egen skuta eller gå in som teamledare på ett lite större företag, säger Jonathan. 

Enligt Jonathan så är det friheten som är det eftersträvansvärda med att driva eget, men friheten får dock ofta lida till förmån för de projekt som måste drivas för att få firman att gå runt. 

– Om man ser på hur man jobbar timmässigt så är det egentligen inte så mycket frihet som småföretagare. 

Efter två månader på nya tjänsten är det mycket som blivit annorlunda. 

– Förr var jag van att sköta allt pappersarbete och utförande själv. Nu jobbar jag istället med att samordna resurser och medarbetare. Det är en omställning som jag såklart måste komma in i. Ibland saknar jag fortfarande lite skit under naglarna.

Jonathan tar dock med sig mycket av erfarenheterna från sin tid som egen. 

– Man har ju ofta ett annat tänk när man har erfarenhet av att vara egenföretagare. Jag är driven och vill att saker ska hända. 

Jonathan berättar att han är bra på att utvecklas och att han därför inte räds den nya ledarrollen.

– Jag är bra med människor och att känna av situationer så jag trivs bra i min nya position.

Nu ser Jonatan fram emot att lära känna och bekanta sig med alla nya kollegor.

– Det känns jättekul. Äntligen har jag kollegor och kan knacka på dörren bredvid när jag behöver hjälp. Framförallt allt är det skönt att man inte är själv utan har kollegor som går in och stöttar, det är en trygghet, avslutar Jonathan. 

Henrik Geremyr är snart 53 år och APS nya teamledaren för Service. Med sina 30 år i branschen som tekniker med olika typer av uppdrag är Henke van vid att ta sig an de flesta problem ute på fältet. Nu går han en ny vardag till mötes på kontoret med ansvar för tio medarbetare. 

– Det var Valentino Cangovski som kontaktade mig på rekommendation. Att bli rekommenderad känns alltid kul men det var tack vare “Valles” entusiasm som jag tackade ja till jobbet, erkänner Henrik.  
– Just nu befinner jag mig i gränslandet mellan att vara ute på fältet och den nya vardagen på kontoret.

De första veckorna gick han med halvdagar hos teknikerna för att förstå situationen och det dagliga arbetet, men även för att bekanta sig med befintliga kunder och projekt.

Enligt ”Henke” är det viktiga att man som ledare är öppen och nyfiken för att lyssna in såväl medarbetare som kunder. 

– Nu har jag tio tekniker, tre tjejer och sju killar, som jag arbetsleder sedan en månad tillbaka. Jag har stor erfarenhet med mig och hoppas att jag kan vara behjälplig och förmedla en del av detta till teamet. Det är kul att vi är en blandad uppsättning och efter sommaren kommer vi bli ännu fler, säger Henke. 

Henrik räknar med att omställningen kommer vara tuff till en början men egentligen är det han själv som ställer de högsta kraven.

– Jag har höga krav på mig själv så det största jag har att leva upp till är mig själv. Ledningen har förtroende för mina egenskaper och det är det viktiga. 

– Vi har vuxit snabbt. Nu gäller det att sätta rutinerna så att vi är rustade för fortsatt expansion avslutar Henrik.