Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Sep 1, 2022

Mikael Maliniemi blir ny vd för APS 

Från och med den 1 september blir Mikael Maliniemi, 37 år, ny vd för APS Drift och Underhåll. Mikael tillträder i vd-rollen efter fyra år på företaget, varav de två senaste som avdelningschef inom APS konsultverksamhet. 

APS grundades 2004 och har på senare tid genomgått en generationsväxling på flera ledande befattningar. Därför faller det sig helt naturligt att även vd-positionen nu kommer innehas av en yngre förmåga. 

Mikael Maliniemi har bred erfarenhet från byggbranschen med en byggnadsingenjörsexamen med inriktning på installation från Chalmers som grund. Han kom till APS 2018 från en roll som installationsledare på PEAB. Innan dess har han även jobbat på konsultbyrå som VVS-konsult. Tillsammans gör dessa roller att han har drygt 13 års erfarenhet inom branschen.

– Jag känner stor tacksamhet över att för att få förtroendet som vd och att bygga för framtiden. Under mina fyra år hos APS har jag haft möjlighet att skapa en nära kontakt med anställda, närhet till projekten och god insyn i företagets ekonomi, säger Mikael.
– APS drivs av ständig förbättring och vi ska fortsätta ligga i framkant när det gäller kunskap och kompetens. 

Grundarna tillika delägarna Mikael Almgren, Håkan Prevander samt Clas Råbe-Stenström kommer att vara verksamma inom APS även fortsättningsvis.