2019-09-05

Leverans på hög nivå

Ny teknik, hög energibesparing och helikopterleverans när APS uppdaterar fläktrummen på Pedagogen Park.

APS har installerat nya ventilationsaggregat i ytterligare fläktrum på Pedagogen Park i Mölndal­. Sommaren 2018 gjordes de två första rummen och under årets semestermånader var det dags för ytterligare två.

Mätningar från de första två fläktrummen visar på så stor energibesparing som 60 procent. Trots dessa goda resultat förväntas ännu mer från årets installationer.

– Vi har gjort samma insatser som förra året och installerat två nya ventilationsaggregat. Däremot använde vi denna gång kyl/värmepump istället för kylpump och fjärrvärme som i de två första fläktrummen. Det nya alternativet är ännu mer energieffektivt så vi ser fram emot nya mätningar, säger Christian Rödström, projektledare på APS.

En annan spännande skillnad från föregående arbete var leveransen. Ett av de två ventilationsaggregaten lyftes nämligen med hjälp av en helikopter in genom i taket.

– Det var verkligen häftigt. Det är ju inte varje dag man har en helikopter till hjälp men det behövdes för uppdraget och allt gick smidigt och bra, säger Christian Rödström.

 

Kontakta oss

  APS DRIFT OCH UNDERHÅLL AB

  Lergodsgatan 1
  417 07 Göteborg

  Hitta till oss

  Telefon: 031-761 00 30
  E-post: info@aps.eu

  Serviceanmälan

   Vid akuta ärenden ring

   031-761 00 30

   Kontakta oss med en serviceanmälan om någonting i er fastighet inte fungerar som det ska. Använd formuläret eller ring oss på telefonnumret ovan.

   Vår beredskap gör att vi finns tillgängliga dygnet runt, året runt.