Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Dec 19, 2016

Hållbar energieffektivisering ger fastighetsägare certifiering enligt GreenBuilding*

APS drift och underhåll har genomfört ett energieffektiviserings-projekt för Hemsö fastighets AB som reducerar energianvändningen med 25 procent.

APS drift och underhåll fick tidigare i år förtroendet att leverera teknisk installation med fokus på miljömässig och ekonomisk hållbarhet till Hemsö Fastighets ABs fastighet Tärnan i Vänersborg.

– Det är både utmanande och roligt att få vara en aktiv del av en samverkan i ett projekt som påverkar en byggnads energianvändning och långsiktiga avtryck på vår miljö, inte minst när det dessutom leder till en miljöcertifiering. Det påvisar att vår erfarenhet inom området leder till rätt och effektiva åtgärder för kunden, säger Anders Aldengran, energiingenjör för EcoTrim på APS drift och underhåll AB.

– Som fabrikat- och leverantörsoberoende företag kan vi på APS välja det mest effektiva systemet utifrån varje unik situation. I detta fall valdes produkter med målsättningen om ett flexibelt och kostnadseffektivt system som enkelt kan förändras och justeras utifrån kundens eller verksamhetens behov, säger Anders.

Ventilationsaggregaten levererades av Komfovent, KylEffekt levererade samt installerade värmepumpar och samtliga ingående system styrs och övervakas med hjälp av CRFs egenutvecklade och svensktillverkade system Alliance. GreenBuilding-certifieringen av fastigheten utfördes oberoende av Energiveritas.

APS drift och underhåll har bidragit med projektledning, projektering samt konstruktion och installation av de tekniska systemen.

*GreenBuilding är en certifiering för fastighetsägare som effektiviserar byggnadens eller fastighetens energianvändning med mer än 25 procent jämfört med nuvarande eller nybyggnadskraven i BBR.