Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Dec 18, 2023

Från fossilt till eldrivet – så upplevs de nya bilarna i vardagen

De senaste åren har APS rört sig i högt tempo mot att ställa om fordonsparken, från fossilt till eldrivet och miljöklassat. I nuläget har vi på företaget 60 procent miljöfordon, en siffra som kommer att bli högre de närmaste åren. Som företag är APS stolta över utvecklingen, men hur upplever medarbetarna elbilarna i vardagen?

Ida Karlsson, Avdelningschef Service

När gick du över till elbil?

För ganska exakt ett år sedan. Men innan dess körde jag hybrid, så det har varit en successiv övergång kan man säga.

Hur trivs du med bilen?

Det fungerar jättebra. Jag har en CUPRA Born, alltså mer av en personbil än många av kollegorna. Den fungerar kanon, jag har laddning hemma, så jag börjar varje dag med full tank. Sen kör jag mest i korta sträckor i stan, så det är skönt att inte släppa ut massa avgaser.

Tom Holgersson, Servicetekniker

Hur har steget till elbil känts för din del?

Odramatiskt, skulle jag säga. Den är bekväm att åka omkring i. Tyst och lugn, och mycket större än bilen jag hade innan. Jag har haft den sedan i maj och har bara positiva saker att säga.

 

Hamid Rezai, Servicetekniker

Hur går dina tankar om att köra elbil, så här långt?

Jag har bara haft den sen i oktober, men man vänjer sig väldigt fort. Innan jag bytte funderade jag på om det skulle kännas nervöst, alltså om jag skulle oroa mig för att batteriet skulle ladda ur. Men jag har kommit in i det, och det känns helt rätt att vi kör mer miljövänliga bilar.

 

Fredrick Julin, Ventilationsmontör, Beredskap

Hur har övergången till elbil påverkat din vardag?

Positivt. Bilen är riktigt go att åka omkring i och har bra med verktygsplats i skåpen, sen går den ju väldigt tyst, vilket är skönt. Jag har haft den i augusti, men redan kört nästan 1 500 mil. Så jag har hunnit testa den rätt ordentligt och har bara bra saker att säga.

 

Idag består APS vagnpark av 98 fordon, av dessa är 39 fossilfordon och 59 miljöklassade fordon. Av dessa är 32 rena elfordon, 17 körs på BioGas och 10 st är laddhybrider. Hållbarhet handlar om nuläget – och morgondagen, om planeten – och människor. APS ska göra satsningar som säkerställer god kvalitet på saker och ting i dag, utan att äventyra möjligheterna att upprätthålla samma kvalitet i morgon.

Läs mer på om vårt hållbarhetsarbete på https://www.aps.eu/hallbarhet/