Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Oct 19, 2023

Fastighetsakademins Branschdag – en viktig mötesplats för APS

Den 18 oktober medverkade APS på Fastighetsakademins Branschdag. 36 företag var på plats för att träffa och prata med skolans studenter.
– Branschdagen är dels ett bra sammanhang för att marknadsföra APS, men också en viktig mötesplats där vi kommer i kontakt med potentiella framtida medarbetare, säger Mikael Maliniemi, vd på APS.

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola i Göteborg, som ägs och drivs av ett 60-tal kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Varje år anordnar skolan FA-Branschdag, där intresset är stort och platserna har en rykande åtgång.

Under årets tillställning ställde 36 företag ut med 107 företagsrepresentanter. Under dagen hölls även 14 företagspresentationer, där APS stod för en av dem.

– Det finns ett oerhört engagemang och intresse för den här dagen bland studenterna, så det är både roligt och viktigt för oss att vara på plats, säger Mikael Maliniemi.

Utöver Mikael var servicechef Ida Karlsson och servicetekniker Sol Flink på plats för APS räkning. Både Ida och Sol har gått på Fastighetsakademin, och började på APS just tack vare branschdagen.

–Jag började 2021 efter att ha besökt APS monter. Det känns därför extra kul att vara här på branschdagen! Det pratas en del på skolan om APS och jobbmöjligheterna som finns hos oss, tack vare att vi har flera exempel på när dessa möten har lett till anställning, berättar Sol.