Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Mar 26, 2021

”Ett tryggt hem hemifrån”

Ett tryggt hem hemifrån när det behövs som mest – det är vad Ronald McDonald Hus i Göteborg erbjuder svårt sjuka barn och deras familjer mellan behandlingarna på Drottning Silvias Barnsjukhus. Ett ytterst gott syfte som APS stolt stöttar på flera sätt.

Sedan 2017 är Ronald McDonald Hus i Göteborg en del av APS engagemang för socialt ansvarstagande. Förutom ett ekonomiskt bidrag varje år hjälper APS stiftelsen framförallt med fastighetsdriften, men som husvän är APS även med och anordnar middagar med mera. Och så här lagom till påsk har APS överlämnat ett stort antal välfyllda ägg till familjerna som visats i huset för tillfället.

– Vi är mycket nöjda och glada över det samarbetet vi har tillsammans med APS och det fina arbetet de utför i vår verksamhet, det betyder mycket för oss. Att APS utöver detta går in och gör punktinsatser som är med och sätter guldkant på våra familjers vardag betyder enormt mycket. De är nog många som ser fram emot er härliga påskäggsleverans nu till veckan, säger Bodil Frölén, verksamhetschef, Ronald McDonald Hus Göteborg.

Ronald McDonald Hus är en icke vinstdrivande stiftelse med över 40 familjerum och gott om gemensamma utrymmen, exempelvis flera kök, vardagsrum, lekrum, datorrum och aktivitetsrum. Totalt omfattar fastigheten cirka 3 500 m2. Mellan 800 och 900 familjer från hela landet bor i huset varje år och att det är en välskött byggnad är viktigt och känns bra på många sätt.

– På APS tycker vi det är en självklarhet att bidra till samhället och en mer hållbar utveckling på de sätt man kan. Genom vår kompetens inom fastighetsdrift bidrar vi, förutom ett par extra händer, även med kunskap om energismarta och kostnadseffektiva lösningar – till en verksamhet som betyder så mycket för så många, säger APS marknadsansvarig Clas Råbe-Stenström.

En gång i veckan åker APS servicetekniker Björn till Ronald McDonald Hus för att hjälpa stiftelsen med teknisk drift och verksamhetsanknutna fastighetstjänster. Här ingår allt från utvändig tillsyn av exempelvis stuprör och luftgångar, till invändiga ronder med kontroller och åtgärder på bland annat belysning, automatiska dörröppnare och ventilation.

– Det känns alltid bra att hjälpa kunder med deras fastigheter men Ronald McDonald är såklart lite speciellt och ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag har tror inte att man förstår hur mycket detta fantastiska hus betyder för barnen och deras familjer förrän man sett det med egna ögon, säger Björn Funcke.

APS fungerar även som rådgivare, har upprättat drift- och underhållsplan samt utför OVK och energideklarationer. Så sent som i februari i år utfördes den senaste ventilationskontrollen under ledning av gruppledare Mimmi Andersson som syns på bilden tillsammans med Bodil Frölén och Björn Funcke.

Läs mer om Ronald McDonald Hus och hur du som privatperson eller företag kan stötta.