Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Oct 7, 2019

APS sköter drift och underhåll på Kamratgården

Medan det allsvenska topplaget IFK Göteborg fokuserar på fotbollen ser APS till att klubben har en byggnad som driftas och fungerar som den ska. 

Kamratgården

I Delsjöområdets naturreservat ligger Kamratgården – IFK Göteborgs träningsanläggning och samlingslokal. Där finns omklädningsrum, matsal, kök, gym med mera. IFK hyr fastigheten av ägaren Varbergs Stenfastigheter.

– Det är en jättefin fastighet som vi såklart vill underhålla på bästa sätt. Men vårt fokus ligger på fotbollen och det är skönt att ha serviceavtal med experter som verkligen kan sköta byggnaden, säger Gustav Hessfelt, koordinator på IFK Göteborg.

Den nuvarande Kamratgården stod klar 2012 och APS har skött fastighetsdriften sedan 2017. Byggnaden har bergvärme och två ventilationssystem, vilka som de flesta system behöver justeringar till och från. Förutom löpande tillsyn och dokumentation blir det också en del insatser även utanför kontorstid.

– Vi på APS sköter drift och underhåll i fastigheten och gör bland annat service på ventilationsaggregat och undercentralen. Det händer också att vi får göra snabba utryckningar för att åtgärda något som inte fungerat som det ska, säger Gustav Karlsson, drifttekniker och en del av APS beredskapsteam.

– En av de saker som jag verkligen uppskattar med APS är att de har så snabb inställningstid. Och när de är här ser de snabbt vad problemet är och ger förslag på förbättringar. Vi behöver inte vänta utan problemen blir kvickt åtgärdade och vi har ett stort förtroende för dem, säger Gustav Hessfeldt.