Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Sep 18, 2019

Beredskapsavtal med FO Peterson Fastigheter

Allt fler upptäcker fördelarna med extern beredskapsverksamhet och anlitar APS beredskapsteam för hjälp. Bland våra nyaste kunder finns FO Fastigheter som bland annat förvaltar en del av affärscentret Nordstan.

F O Petersons ”Äppelträdgården” i Västra Frölunda
Bild: APS bistår också F O Peterson vid ”Äppelträdgården” i Västra Frölunda.

FO Fastigheter är en del av FO Peterson & Söner som är ett privatägt familjeföretag och ett av Sveriges äldsta byggföretag. Sedan september ansvarar APS beredskapsteam för felanmälningar och akut underhåll utanför kontorstid för den del av köpcentret Nordstan som FO Fastigheter förvaltar.

FO Fastigheters fastighetsbestånd har ökat på kort tid och för fastighetsavdelningen bestående av fem personer kan det vara svårt att kunna leverera den service kunderna förtjänar dygnet runt, alla dagar i veckan menar driftchefen Johan Boqvist.

– I takt med att beståndet har ökat har vi också fått fler kontaktytor. Det gäller inte bara fler hyres- och äganderätter utan också fler fastighetssystem, underhållsuppdrag och ärenden att hantera. Att anlita extern hjälp för att avlasta våra fastighetstekniker var något vi ser många fördelar med, säger Johan Boqvist.

Fastighetsavdelningen diskuterade fram vilka kriterier som var viktiga för dem och skickade till några olika aktörer i Göteborgområdet, bland annat APS. Mycket snart blev Johan kontaktad av Clas Stenström på APS för att diskutera fastighetsägaren behov mer ingående.

– Jag hade sedan en tidigare arbetsgivare god erfarenhet av APS och min inställning förstärktes ytterligare under vårt första möte. Jag fick en väldigt bra känsla, en sådan man får när man pratar med någon som kan sin sak, säger Johan Boqvist.

För Johan och hans gäng är det en skön avlastning och stor trygghet att ha extern hjälp. Och med de tillväxtplaner som finns ser behovet inte direkt ut att minska.

– Det är otroligt skönt att kunna stänga ner vår verksamhet på kvällen och inför helgen, och samtidigt veta att vi har en samarbetspartner som tar hand om eventuella akuta problem på ett bra sätt. Vi ska växa med ytterligare ett hundratal lägenheter i Lundby Park om några år och behöver ha en trygg fastighetsjour som stöttar oss nu liksom då. Vi ser fram emot många år av gott samarbete med APS, säger Johan Boqvist.