Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
May 21, 2024

APS stöttar framtidens Speedwaystjärna

Som en del i sitt hållbarhetsarbete visar APS drift och underhåll sitt stöd för unga talanger genom att sponsra den lovande speedwayföraren Erik Persson.

Erik, endast 18 år gammal, skrev på för Gislaved Lejonen inför denna säsong i Allsvenskan (Sveriges andraliga) samt att han även kör för ”Piraterna Speedway” Motala i Bauhausligan (Sveriges högsta-liga). Som sponsor stöttar APS Erik både ekonomiskt och med utrustning.

– Vi har under de senaste sex åren sponsrat med b.la utrustning för att stötta Erik och hjälpa honom att nå nya höjder i sin karriär. Det är riktigt kul att få följa hans resa, säger Mikael Almgren.

Speedway-motorcyklar drivs på Biometanol, ett bränsle som ger en hållbar lösning genom att reducera koldioxidutsläppen och minska beroendet av fossila bränslen, samtidigt som det kan produceras från förnybara resurser som biomassa och avfall.

APS stöd sträcker sig också till praktiska aspekter där Andreas Johansson, anställd på APS tillika Eriks bror, stöttar Erik i depån.

– Jag hjälper brorsan med allt från att byta däck till att tanka motorcykeln inför nästa heat. Att APS är en del av detta känns fantastiskt roligt, säger Andreas.

Erik Persson är inte bara en ung och lovande förare, utan också en symbol för framtiden inom svensk speedway. APS är stolta över att vara en del av hans resa och ser fram emot att fortsätta stödja honom i hans karriär.