Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Jan 19, 2023

APS säkerställer driften i landets största Visualiseringsdom

Genom ett utökat samarbetsavtal med Universeum står det nu klart att APS ska säkerställa driften i Sveriges största Visualiserings­dom.

APS är sedan 2014 på plats på Universeum varje dag och energieffektiviserar, underhåller värme, vatten och ventilation och säkerställer driften av vetenskapscentrets tekniska utställningar.

Ett nytt samarbetsavtal med Universeum innebär fortsatt drift av hela fastigheten, inklusive Universeums nya Visualiseringsdom. Visualiseringsdomen, vid namn Wisdome Göteborg, planeras att öppna våren 2023 och kommer göra komplex vetenskap tillgänglig för alla med omslutande 3D-upplevelser i 8K-upplösning.

– Vi är både glada och stolta över att få fortsatt förtroende från Universeum. Våra tekniker är på plats dagligen och att vårt samarbete nu breddas visar på att vi gör det vi ska på ett bra sätt, säger Clas Råbe-Stenström, Marknadsansvarig, APS.

APS är sedan 2021 även Kunskapspartner till Universeum. Samarbetet ska bidra till ökad innovationskraft och stärkt kompetensförsörjning inom fastigheters drift- och energieffektivisering mot en hållbar samhällsutveckling.

– Vi är stolta över det arbete som vi gör tillsammans med Universeum och hoppas kunna inspirera fler mot en hållbar utveckling, säger Clas.