Skip to main content
APS drift och underhåll AB - För en problemfri drift
Jan 26, 2017

APS anlitar CSRECO och ökar sitt sociala ansvarstagande för barn och unga

APS drift och underhåll har under flera år stöttat en rad organisationer i Göteborgsområdet som vänder sig till barn och unga.
Nu anlitas CSR-experten Ulrica Hellichius för att ta insatserna till nästa nivå.

APS har inlett ett samarbete med CSRECO gällande utformning och implementering av sitt sociala ansvarstagande för barn och unga.

CSRECO ska primärt hjälpa APS engagemang för organisationerna – Ronald McDonald Hus, IFK i samhället, BK Häcken samt Göteborgs Stadsmission.

Ulrica Hellichius – grundare av CSRECO – beskriver sig som länken mellan välgörenhetsorganisationerna och näringslivet med syftet att samordna företagens resurser med organisationernas behov.

– Ulrica har god kontakt med de organisationer vi valt att stödja och kommer arbeta för att våra resurser kommer till verklig nytta hos organisationerna, säger Clas Stenström, VD på APS drift och underhåll.

Ulrica har en bakgrund som CSR-ansvarig på Göteborg Stadsmission och sitter i CSR-Västsveriges styrelse.

– Många organisationer lever på välvilja hos näringslivet, men vi får heller inte glömma bort att många privatpersoner också bidrar med stor nytta för organisationerna, säger Ulrica.

– Vi tror att idrott har en särskiljande förmåga att förena olika intressen i samhället och dessutom över alla typer av gränser. När det kommer till barn och unga så vet vi alla hur betydelsefulla idrottsföreningarna är, men lika viktigt är insamlingsorganisationernas arbete där de hjälper barn och unga i utsatthet på olika sätt, avslutar Clas.